1. Forvarm stekeovnen på ca. 100 grader for oppvarming av burgerbrød.
2. Riv salat og kutt opp grønnsaker. PS! Har du handlet grønnsaker dyrket uten sprøytemidler trenger du gjerne ikke vaske dem.
3. Tilfør stekeolje i stekepannen og stek burgerne på middels høy varme. Når kjøttet begynner å ''svette'' vender du om. Stekes ca. 4 min på hver side.
4. Plasser burgerne på en tallerken for å la dem hvile. Ha burgerbrød i stekeovnen mens du steker sopp og ost samtidig. Bruk gjerne olivenolje for å tilføre smak. Osten stekes til den har en gyllen-brun overflate på begge sider. Soppen stekes til den er gyllen.
5. Skjær opp burgerbrød, plasser sopp på bunnen, etterfulgt av kjøtt, ost, grønnsaker og valgfri topping.
PS! Ønsker du vegetar? Burgeren fungerer like bra uten kjøtt!

Knallgod
Lokalmatburger

Ingredienser for 2 pers:
1 stk steikeost fra Hardanger Bygdeysteri
Ca. 100 g Blågrå østerssopp fra Hella Sopperi
2x 180 gram hamburger av hjort / storfe fra Haugen Gardsmat
2 stk hamburgerbrød
Grønnkål, salat, agurk, mangold, squash (avhengig av sesong)